Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Δρόμος προς παραθαλάσσιο οικισμό Ξηροποτάμου (από θέση Κουμαριά)


φωτ. Νικος Σταμούλος
 Όπως είναι γνωστό ο συνδετήριος δρόμος των δυο οικισμών Παπάδων -  Ξηροποτάμου (από τη θέση  Κουμαριά) παραμένει σε ημιτελή κατάσταση πάνω από τριάντα χρόνια.
                                                                                       
Θυμάμαι τον δραστήριο και ανοιχτόμυαλο Πρόεδρο του χωριού Γιάννη Βρέττο, ο οποίος, κάθε χρόνο, αξιολογούσε και  ενέτασσε   το έργο αυτό στο τεχνικό πρόγραμμα της κοινότητας, με πρώτη σειρά προτεραιότητας.

Παρά όμως τις αλλεπάλληλες  ενέργειές του δεν κατέστη δυνατή η εκπόνηση σχετικής μελέτης  και η ένταξη  στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πιστεύω πως και οι άλλοι διατελέσαντες Πρόεδροι κατέβαλαν ανάλογες προσπάθειες.

Δυστυχώς χάθηκε και η χρυσή ευκαιρία να αποπερατωθεί ο δρόμος κατά τη διάρκεια της εκμετάλλευσης των μεταλλείων του χωριού (τοποθεσία Μεμέτη)  υπό της εταιρείας Σκαλιστήρη.

Ο σημερινός Πρόεδρος Γεώργιος Αντωνίου καταβάλει νέες  προσπάθειες για την προώθηση του έργου.

Το αίτημα ολοκλήρωσης του δρόμου  συνεχίζει να καθίσταται επίκαιρο  και πρωταρχικής  σημασίας για το χωριό μας, γιατί αφενός θα διευκολύνει τους γεωργούς  στην πρόσβαση προς τα ελαιοπερίβολά τους και αφετέρου θα συντείνει στην τουριστική ανάπτυξη, που ήδη  έχει κάνει την εμφάνισή της  με τη λειτουργία του Δασικού Χωριού, αφού οι  κάτοικοι και οι επισκέπτες μας, θα μπορούν να διακινούνται άνετα, προς τον παραθαλάσσιο οικισμό Ξηροποτάμου και τις παρακείμενες πανέμορφες παραλίες (Λιμνινάρι, Μουρτιά κτλ).
  
Γ. Αναγνώστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου