Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Παραδοσιακό καφενείο





Μετά από δεκαετή και πλέον παύση της λειτουργίας του γραφικού καφενείου <Η Συνάντησις> των αποβιωσάντων Κων/νου Αναγνώστου και της  Μαρίας Αναγνώστου, που σήμερα ανήκει στη θυγατέρα τους Αργυρώ, επαναλειτουργεί  με την επωνυμία <<ΚΥΡΑ ΜΑΡΙΑ>> ,  απο τον αδελφό της Αντρέα, ο οποίος προέβη στην αναπαλαίωσή του, με απόλυτο σεβασμό στα παραδοσιακά πρότυπα.

Πάνω απο τη φλόγα του τζακιού, απεικονίζεται στο κάδρο η μακαρίτισσα Μαρία Αναγνώστου, που  με την καλωσύνη και τη μεγαλοψυχία της δρόσιζε τις καρδιές και τις ψυχές των ντόπιων και περαστικών πελατών,  στα χρόνια λειτουργίας του καφενείου (από 1953 έως 2004). 

Αποτελεί κόσμημα για το χωριό μας και δικαίως χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο παραδοσιακό καφενείο της Βόρειας Εύβοιας.

06.05.2012
Γ. Αναγνώστου
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρατήρηση: Το παραδοσιακό καφενείο  επαναλειτουργεί από την ιδιοκτήτρια Αργυρούλα Αναγνώστου
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


5 σχόλια:

  1. Ότι καλό και όμορφο είναι ο απόλυτος σεβασμός στην ιστορική μας παράδοση και τα παραδοσιακά μας πρότυπα, παράλληλα θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα στην αναβίωση της ιστορικής μας κληρονομιάς!
    Θέλω να σας συγχαρώ για τις όμορφες και επίλεκτες αναρτήσεις σας.
    Aπο την ιστοσελίδα: Αρμενιστής.
    http://www.armenisths.blogspot.com/,
    http://giannisargyros.blogspot.com/?view=magazine http://hkoinoniamas.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιχάλης Κοκκινάρης,Αγροτικός Γιατρός στους Παπάδες 1985-86.
    Τότε που όλα φαίνονταν να είναι στέρεα και αμετάβλητα.Ωστόσο πάντοτε θα με συνοδεύουν οι εξαιρετικές αναμνήσεις που κρατώ από εκείνη την εποχή και προσπαθώ να φέρω στο νου μου πρόσωπα και ονόματα,όπως του τότε Γραμματέα της Κοινότητας,του Γιώργου του Αναγνώστου,που μού θύμισε τηλεφωνικά εκείνη την αυθεντική χρονιά που πέρασα στους Παπάδες.
    Το e-mail είναι:m,kokkinaris@mail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή