Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Βελτίωση πλατείας του χωριού

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η πλατεία του χωριού μας μετά από τις παρεμβάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπάδων (1981 και 2006), της κοινότητας Παπάδων και της εκκλησίας, καθώς και την εθελουσία εργασία των χωριανών μας βελτιώθηκε αισθητά. 
Πέραν της θρησκευτικότητας του χώρου που προσδίδεται από την ύπαρξη, για εκατοντάδες χρόνια, του ενοριακού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, απέκτησε  και καλλιτεχνική φυσιογνωμία με αγροτικό συμβολισμό, μετά την υλοποίηση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο    της εικαστικής ιδέας του Κων/νου Βρέττου.
Είναι απο τις ωραιότερες πλατείες της Εύβοιας λόγω και της θέσεώς της με απέραντη θέα προς τις Σποράδες, το Αιγαίο πέλαγος, το δρυοδάσος  και το ανάγλυφο των παρακείμενων  ορεινών όγκων.
Κατά την άποψή μου θα πρέπει να κατασκευαστεί  γραφείο και αναψυκτήριο (με βάση τα παραδοσιακά πρότυπα) στον κοινοτικό χώρο (κάτω από το Ηρώο), τα οποία να παραχωρηθούν στον Πολιτιστικό Σύλλογο,  για τη στέγαση και τις εκδηλώσεις του, με την υποχρέωση όμως τέλεσης  και των κοινοτικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων. 
Η δαπάνη θα μπορούσε  να αντιμετωπιστεί από χορηγίες και από τα έσοδα συστάσεως λαχειοφόρου αγοράς.   
Για την υλοποίηση των ανωτέρω κτιριακών εγκαταστάσεων χρειάζεται καταρχήν τεχνική μελέτη και οικοδομική αδεια.
Επίσης χρειάζονται μικρές βελτιωτικές εργασίες της πλατείας από κοινού (κοινότητα, πολιτιστικός σύλλογος και εκκλησία). 
Παρακαλείται ο Πρόεδρος του χωριού για την ανάληψη πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την εκκλησία.

Γ. Αναγνώστου




  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου