Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Δημιουργoί του Δασικού Χωριού Παπάδων

Το Δασικό Χωριό Παπάδων κατασκευάστηκε από το Υπουργείο Γεωργίας,  με χρηματοδότηση της Ε,Ε, , στα πλαίσια ανάπτυξης των ορεινών όγκων της χώρας μας,  επειδή πληρούσε τις περιβαλλοντικές κυρίως προδιαγραφές και κατόπιν σχετικών ενεργειών των εκπροσώπων νομικών και φυσικών προσώπων.
Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος, αφού οι υποψήφιες περιοχές ήταν πολυάριθμες   για αξιολόγηση προς ένταξη στα επτά (7) συνολικά δασικά χωριά στη χώρα μας, που είχαν προγραμματιστεί απο την πολιτεία, με την έγκριση της Ε.Ε.
Το γεγονός της επιλογής αποδεικνύει ότι ο τόπος μας έχει ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές και χαρακτηριστικά, που λογικά  θα πρέπει με την κατάλληλη αξιοποίηση,  να τον οδηγήσουν στην ανάπτυξη.
 Η εκτέλεση του έργου άρχισε το έτος 2006 και η αποπεράτωση το έτος 2008, το δε κόστος κατασκευής ανήλθε σε 2.100.000 ευρώ.
Η προβολή και ανάδειξη του χωριού μας και ευρύτερα είναι αναμφισβήτητη, αφού πριν την κατασκευή του έργου ο δείκτης δημοσιότητας ήταν πολύ χαμηλός.
  
Αξίζει να αναφερθούμε στα παρακάτω  νομικά και φυσικά πρόσωπα, που ανέπτυξαν σημαντική δράση για τη δημιουργία αυτού του αξιόλογου έργου, που αποτελεί αναμφίβολα ιστορικό σταθμό στη μετεξέλιξη του τόπου μας, σε τουριστικό τόπο αναψυχής και την ενταξή του σε τροχιά σταδιακής κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης:
1) Ε.Ε.
2) Υπουργείο Γεωργίας
3) κ. Ελευθερίου, ανώτατος υπάλληλος Υπουργείου Γεωργίας
4) κ. Σπύρος Ζίγκηρης, δασολόγος Δασαρχείου Λίμνης
5) κ. Γιάννης Περήφανος, Δήμαρχος
6) κ. Κων/νος Περήφανος, Πρόεδρος Κοινότητας Παπάδων
7) κ. Κων/νος Αρβανίτης, Κοινοτικός Σύμβουλος
Προτείνεται η ανάρτηση πινακίδας, τιμής ένεκεν, στην είσοδο του Δασικού Χωριού, ώστε να φαίνεται διαχρονικά η συμβολή τους στη δημιουργία του έργου αυτού και ως μια μικρή πράξη απόδοσης ηθικής ανταμοιβής για τη δράση τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου