Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ιστορική αναδρομή στη μνήμη των πεσόντων πολεμιστών στο Μικρασιατικό πόλεμο το 1921 και στο Γράμμο το 1948


Για να μην λησμονούμε τους πατριώτες μας, που θυσιάστηκαν υπέρ  της Πατρίδας  στο Μικρασιατικό πόλεμο το 1921 και στο Γράμμο το 1948, σε αντίθεση με τους νεοέλληνες απάτριδες κομπιναδόρους πολιτικούς μας και άλλους κρατικοδίαιτους και όχι μόνο αδίστακτους καιροσκόπους, που στο βωμό της κερδοσκοπίας ρήμαξαν και καταλήστευσαν τη χώρα και το μέλλον της νεολαίας μας..., αναρτούμε σε απόσπσμα την παρακάτω 9/1980 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Παπάδων.
Παρακαλείται ο δραστήριος πρόεδρος του χωριού μας Γεώργιος Αντωνίου, να φροντίσει για την ανάρτηση των πινακίδων (όπου δεν υπάρχουν),  με τα ονόματα των πεσόντων τοπικών πολεμιστών μας, για να ξυπνούν οι μνήμες μας και να διδάσκονται οι νέοι μας διαχρονικά στις αξίες και τα εθνικά ιδεώδη, που είναι θεμελιώδη για  το μέλλον της χώρας μας.

=============================================================

Εισήγηση Προέδρου Κοιν. Παπάδων

Ο Πρόεδρος προτείνει να δοθούν στους ανώνυμους κοινοτικούς δρόμους ονόματα τοπικών μας πολεμιστών, για να μην λησμονούμε εμείς και οι ερχόμενες γενεές, την ιερή και πατριωτική θυσία τους προς το Έθνος μας…..

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παπάδων αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Προέδρου,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Ονοματοθετεί τους παρακάτω ανώνυμους κοινοτικούς δρόμους:

1)  Ο κοινοτικός δρόμος από οικία Χρήστου Αναγνώστου μέχρι οικία Γεωργίου Περήφανου, ονομάζεται <<ΙΩΑΝΝΟΥ Ν. ΑΦΕΝΔΡΑ>>, προς τιμή του τοπικού μας πολεμιστή, που έπεσε υπέρ Πατρίδας στο Μικρασιατικό πόλεμο 1921.

2)  Ο κοινοτικός δρόμος από οικία Ιωάννου Αντωνίου μέχρι οικία Δαβίδ Σεφέρη, ονομάζεται <<ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ>>, προς τιμή του τοπικού μας πολεμιστή, που έπεσε υπέρ Πατρίδας στο Μικρασιατικό πόλεμο 1921.

3) Ο κοινοτικός δρόμος από οικία Δαβίδ Σεφέρη μέχρι οικία Ανέστη Λίτσα, ονομάζεται <<ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΕΦΕΡΗ>>, προς τιμή του τοπικού μας πολεμιστή, που έπεσε υπέρ Πατρίδας στο Μικρασιατικό πόλεμο 1921.

4) Ο κοινοτικός δρόμος από οικία Κων/νου Γεωργίου μέχρι οικία Κων/νου Αναγνώστου, ονομάζεται <<ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΡΑΒΑΝΟΥ>>, προς τιμή του τοπικού μας πολεμιστή, που έπεσε υπέρ Πατρίδας στο Μικρασιατικό πόλεμο 1921.

5)     Ο κοινοτικός δρόμος από οικία Γεωργίου Ευσταθίου μέχρι οικία Κων/νου Λίτσα, ονομάζεται <<ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΙΑΝΤΕ>>, προς τιμή του τοπικού μας πολεμιστή, που έπεσε υπέρ Πατρίδας στο Μικρασιατικό πόλεμο 1921.

6)   Ο κοινοτικός δρόμος από οικία Ιωάνου Αποστόλου μέχρι οικία Ιωάννου Φεργαδή, ονομάζεται <<ΚΩΝ/ΝΟΥ ΛΙΤΣΑ>>, προς τιμή του τοπικού μας πολεμιστή, που έπεσε υπέρ Πατρίδας στο Μικρασιατικό πόλεμο 1921.

7)      Ο κοινοτικός δρόμος από οικία Ιωάννου Ραβανού μέχρι οικία Κων/νου Σεφέρη, ονομάζεται <<ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ>>, προς τιμή του τοπικού μας πολεμιστή, που έπεσε υπέρ Πατρίδας στο Γράμμο το έτος 1948.

8)  Ο κοινοτικός δρόμος από οικία Νικολάου Δημητρίου μέχρι οικία Γεωργίου Περηφάνου, ονομάζεται <<ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ>>.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          ΤΑ ΜΕΛΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΕΤΤΟΣ                                                ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΦΕΝΔΡΑΣ

                                                                                    ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ
Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
                                                                                    ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

=============================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου