Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Συνοπτική αναφoρά στα αθλητικά δρώμενα του χωριού μας


Του Κων/νου Περήφανου, βετεράνου ποδοσφαιριστή

    Το χωριό Παπάδες πάντα είχε πολύ καλή σχέση με το ποδόσφαιρο και έχει ποδοσφαιρικό σωματείο αναγνωρισμένο με το όνομα «Κεραυνός Παπάδων» που συμμετέχει στο πρωτάθλημα Εύβοιας από 1974.
    Βέβαια και πριν αναγνωρισθεί το σωματείο είχε ομάδα και έκανε αγώνες φιλικούς με τα γύρω χωριά παίζοντας κατά καιρούς σε διάφορα μέρη που διαμορφώνονταν σε γήπεδα. Όπως στην πλατεία μπροστά στην εκκλησία, στη θέση <<Κουμαριά>> και στον <<Βιτζά>> στου Μαρκόπουλου Παναγιώτη το σπίτι σήμερα.
    Επί χούντας είχε διοργανώσει ο Μπέκερ ένα τουρνουά στο οποίο είχε καλέσει και την ομάδα των Παπάδων. Η ομάδα μας έφτασε στον τελικό που έγινε στο γήπεδο Μαντουδίου και κατέκτησε το κύπελλο με αντίπαλο την Στροφυλιά. Στον τελικό παρευρέθηκαν καλεσμένοι του Μπέκερ ο Πατακός και ο Μαρκεζίνης. Έγραφε ο τύπος της εποχής «Οι Παπάδες περίμεναν να φύγει ο Πατακός για να βάλουν γκολ». Ο αγώνας έληξε 2-1 υπέρ των Παπάδων. Το 1974 μετά από προσπάθειες χρόνων καταφέραμε και φτιάξαμε το γήπεδο στον <<Αηλιά>> με έξοδα των κατοίκων του χωριού και με την βοήθεια της ΜΟΜΑ που έφτιαχνε τότε τον εθνικό δρόμο.
    Δηλώσαμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα και την επόμενη χρονιά ανεβήκαμε από τη Γ’ κατηγορία στην Β’ κατηγορία Ευβοίας. Σε έναν αγώνα εκείνη την χρονιά με τον Ευβοϊκό Γουβών κόπηκαν 1000 εισιτήρια. Την εποχή εκείνη το χωριό είχε πολύ κόσμο και πολλά παιδιά. Στο γήπεδο κάθε απόγευμα μαζεύονταν πάνω από τριάντα παιδιά για προπόνηση.
    Η ομάδα συμμετέχει μέχρι σήμερα το 2016 στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Εύβοιας.
    Τα τελευταία χρόνια όμως το χωριό λιγοστεύει από κατοίκους και ειδικά νέους γιατί λόγω της ανεργίας αναγκάζονται να φύγουν από το χωριό και να αναζητήσουν δουλειά σε άλλα  μέρη. Από το 2013 όμως έχει γίνει υποχρεωτικό οι ομάδες που παίζουν Β’ κατηγορία και πάνω να αγωνίζονται σε γήπεδα με χόρτο. Το γήπεδο Παπάδων δεν έχει χόρτο και η ομάδα αναγκάζεται να παίζει συνέχεια εκτός έδρας. Αυτό είναι πολυδάπανο και μαζί με όλα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση φέτος το 2016 αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα στη μέση της αγωνιστικής περιόδου.
    Δεν αναφέρω κανένα παράγοντα που ασχολήθηκε με την ομάδα γιατί νομίζω πως δεν υπάρχει κανένας που να μην βοήθησε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από διάφορα πόστα. Στόχος όλων σήμερα είναι να καταφέρουμε να φτιάξουμε χλοοτάπητα στο γήπεδο. Φτάσαμε πολύ κοντά στον στόχο αυτόν πριν τρία χρόνια όταν έγινε η δημοπράτηση αλλά ας όψεται η κρίση των φτωχών γιατί μόνο για τους φτωχούς υπάρχει μάλλον για να μην έχουν κουράγιο να διαμαρτυρηθούν.


(Το blogspot ευχαριστεί  θερμά τον Κώστα Περήφανο για την άμεση ανταπόκρισή του στην παράκλησή μας να αναφερθεί συνοπτικά στα αθλητικά δρώμενα του χωριού μας) 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου