Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Δεύτερο πέρασμα στα Λυκοσάνιδα και στο Αγριομέλισσο



Μια ιδέα των νέων του χωριού μας ήτοι του Νίκου Αφένδρα, της Γεωργίας Πασσά, του Γεωργίου Σεφέρη και της Άννας Μούσιαρη καρποφόρησε και για δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή των Βαίων (13.04.2014), τετράωρη πεζοπορία στην  ανωτέρω περιοχή, στην οποία συμμετείχαν ογδόντα (80) άτομα.

Μετά το εκκλησίασμα στην εκκλησία <<Κοίμηση της Θεοτόκου>> ξεκινήσαμε από τη θέση Κρύα Βρύση (πλησίον του Δασικού Χωριού Παπάδων) με κατεύθυνση τα Λυκοσάνιδα και το Αγριομέλισσο.

Αφού αγναντέψαμε από ψηλά την απεραντοσύνη... του Αιγαίου και τα νησιά των Σποράδων, περάσαμε από τα μαντριά του Ανέστη Λίτσα και κατηφορίσαμε προς το Αγριομέλισσο, απολαμβάνοντας το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο με τη σπάνια χλωρίδα του.

Στη συνέχεια  << βυθιστήκαμε>>  στο ποτάμι και ακολουθώντας την κοίτη του και τους τρεις μαγευτικούς καταρράκτες του ανηφορίσαμε προς την Γρανίτσα και ακολούθως καταλήξαμε στην Κρύα Βρύση, όπου μας προσφέρθηκε νοστιμότατη παραδοσιακή φασολάδα την οποία μαγείρεψαν αφιλοκερδώς οι Κων/νος Σεφέρης, Αλέκος Φεργαδής και Γιάννης Σταμούλος του Γεωργίου, τους οποίους ευχαριστούμε. Επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων προσέφερε νερά, αναψυκτικά και εδέσματα,

Στη φετινή πεζοπορία συμμετείχαν επίσης ο αρχιτέκτονας της κατασκευής  του Δασικού Χωριού και δημιουργός των μονοπατιών του δάσους δρυός κ. Σπυρίδων Ζίγκερης, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Ταξιάρχης, τα μέλη αυτού και αρκετοί κάτοικοι από την Ιστιαία, την Αιδηψό και άλλες περιοχές.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν κατενθουσιασμένοι από τη μαγευτική διαδρομή.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν στην πεζοπορία και ιδιαίτερα τους νέους του χωριού μας για τη διαμόρφωση του μονοπατιού και την οργάνωση της περιπατητικής και περιβαλλοντικής εκδήλωσης,



 

 
 


 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου