Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση Κοινότητας Παπάδων για την καθαριότητα


Όπως είναι γνωστό στην περιοχή μας έχουν δημιουργηθεί πολλές μικρές εστίες μόλυνσης του περιβάλλοντος, από την ανεξέλεγκτη απόρριψη των απορριμμάτων, κατά τα τελευταία 30 χρόνια περίπου, κατά μήκος του επαρχιακού και αγροτικού δικτύου και σε άλλους  χώρους, που ανήκουν στα διοικητικά όριά μας. 
Για την εξάλειψη αυτής της απαράδεκτης κατάστασης η Κοινότητα Παπάδων, σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα, έλαβε πρωτοβουλία και ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου, προβαίνει στην περισυλλογή των σκουπιδιών από όλους τους ανωτέρω χώρους.
Παρακαλούνται οι κάτοικοί μας  εφεξής να σταματήσουν να ρίχνουν ανεξέλεγκτα τα απορρίμματα, ώστε να αποκατασταθεί το περιβάλλον και να δημιουργηθεί μια ευπρεπής και πολιτισμένη εικόνα για την περιοχή μας.
Όταν χρειάζεται να απομακρυνθούν ογκώδη και βαριά αντικείμενα, στρώματα, κτλ παρακαλούμε να ενημερώνεται ο Πρόεδρος (τηλ.6949121847), ώστε να φροντίζει για την παραλαβή τους από την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου μας.
Επίσης, σύμφωνα με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία η παλιά χωματερή στην περιοχή Μεμέτη θεωρείται παράνομη. Επομένως σε αυτή  να ρίχνονται μόνον χωμάτινοι όγκοι (μπάζα). Η Κοινότητά μας θα φροντίσει για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του χώρου και θα ζητήσει τη διαγραφή της χρήσης ως χωματερή από τους πίνακες των διαφόρων υπηρεσιών. 
Γνωστοποιείται ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί η ανεξέλεγκτη ρίψη των απορριμμάτων, τότε θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να ζητήσουμε από το δήμο την επιβολή κυρώσεων, που προβλέπονται από τον Κανονισμό Καθαριότητας, σε βάρος των παραβατών και την ανάρτηση αυτών στην κοινότητα και στα  καταστήματα του χωριού μας.
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας και παρακαλούμε για την εφαρμογή των ανωτέρω. 

01.03.2013
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου