Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Προτάσεις Τοπικής Κοινότητας στα πλαίσια της ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας (σχέδιο κ. Σταύρου Μπένου).

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΔΩΝ

                                                                                     Παπάδες 10.09.2021

  ΠΡΟΣ:  Κύριο Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

 ΘΕΜΑ: Προτάσεις Τοπικής Κοινότητας στα πλαίσια της ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας (σχέδιο κ. Σταύρου Μπένου).

 Για την ανάκαμψη του χωριού μας από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2021, στα πλαίσια της ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας από την κυβέρνηση (αρμόδιος κ. Σταύρος Μπένος), προτείνουμε τα εξής κατά σειρά προτεραιότητας:

(1)  Εκπόνηση Πολεοδομικής Μελέτης του παραλιακού οικισμού Ξηροποτάμου και ανάπτυξη βασικής υποδομής (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, δρόμοι, κοινόχρηστοι χώροι κτλ.). Σημειώνεται ότι αν δεν δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του παραλιακού οικισμού μας, τότε η ερήμωση και η τελειωτική καταστροφή του χωριού μας είναι αναμενόμενη, αφού όπως είναι γνωστό το δάσος για να αναπτυχθεί και να δώσει εργασίες (ρητινοκαλλιεργητές κτλ) θα περάσουν τουλάχιστον 30 χρόνια.

(2)  Εκπόνηση Μελέτης Ανάπλασης του χωριού στα παραδοσιακά πρότυπα, βάσει της πρότασης της αρχιτέκτονα μηχανικού κας Γιαννετάκη Γεωργίας (Πρόταση Πολεοδομικής οργάνωσης οικισμού Παπάδων στα πλαίσια της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Νηλέως).

(3)  Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης συνδετήριου δρόμου ΠΕΤΑΛΟ –ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ- ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ, που παραμένει ημιτελής για πάνω από 20 χρόνια.

(4)  Εφαρμογή πολυετούς προγράμματος απασχόλησης των ανέργων στα δάση της περιοχής μας και σε άλλες δράσεις για τη συγκράτηση κυρίως των νέων στα χωριά μας.

Παρακαλούμε κ. Δήμαρχε όπως οι προτάσεις μας να συμπεριληφθούν στο υπόμνημα που θα στείλετε προς την κυβέρνηση (Σχέδιο ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας).

 Κοινοποιείται:

  1. Κυρίους Βουλευτές  Νομού Ευβοίας
  2. Κύριο Περιφερειάρχη

(με την παράκληση για τις δικές τους ενέργειες)

                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

                                                                  (τηλ. 6949121847)

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου