Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Πεζοπορία στο δρύινο δάσος των Παπάδων της Βόρειας Εύβοιας


Στο καταπληκτικό δρύινο δάσος του χωριού των Παπάδων της Βόρειας  Εύβοιας,  που ομολογουμένως συγκαταλέγεται στα ωραιότερα και μαγευτικότερα δάση της Ευρώπης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων οργάνωσε και πραγματοποίησε πεζοπορία  την Κυριακή (6-5-2018).
 
Οι συμμετέχοντες αφού απόλαυσαν την καταπληκτική διαδρομή γεύτηκαν στο τέλος  και την παραδοσιακή φασολάδα που παρείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος στον εξωτερικό χώρο του Δασικού Χωριού Παπάδων, που σύντομα ανοίγει τις πύλες του και αναμένεται να συμβάλει στην περιβαλλοντική και αναπτυξιακή πορεία, που αξίζει πραγματικά αυτός ο τόπος και ευρύτερα.
 
Το BlogSpot βρίσκει ενδιαφέρουσα την αλλαγή πλεύσης προς μια άλλη καταπληκτική φυσική διαδρομή του χωριού και εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίησή της.

Έμείς δεν λέμε και του χρόνου .....αλλά σε κάθε εποχή να γίνεται μια πεζοπορία που να δίνεται ευρεία δημοσιότητα, ώστε να συμμετέχουν περισσότεροι και να γνωρίζουν καθώς και να απολαμβάνουν  τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του τόπου μας.
 
 Στον παρακάτω σύνδεσμο βρίσκονται φωτογραφίες από την πεζοπορία.
https://www.facebook.com/pg/Εκπολιτιστικός-Σύλλογος-Παπάδων-Βόρειας-Εύβοιας-734898219969884/photos/?tab=album&album_id=1538257969633901
 
 
 
 
 

 

1 σχόλιο:

  1. Το δάσος αυτό είναι η αληθινή Ιστορία της Εύβοιας και κυρίως της Βόρειας .Είναι το Μοναδικό Δάσος της Ευβοϊκής Δρυς / Δρυός . Η Ευβοϊκή Δρυς είναι ένα ξεχωριστό είδος Δρυός , υποείδος της Τρώικης και έχει συγγένεια με την Μακεδονική Δρυς είναι η Αγριοκαστανέα ομοία της Εφέσου ,όπως μας αναφέρει ο πατέρας της Βοτανολογίας ο Θεόφραστος , ο οποίος είχε επισκεφτεί την περιοχή και το Τελέθριον Όρος και είχε εντοπίσει αυτό το ξεχωριστό είδος Δρυός . Μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου οι επιζώντες μαχητές ( από τους λίγους που επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη ) έφεραν μαζί τους φυτά Τρώικης Δρυός προκειμένου να τιμήσουν , σύμφωνα με τα έθιμα τους , τους νεκρούς πεσόντες και κυρίως τον γενναίο τους Αρχηγό τον Ελεφήνορα ( Ελεφήνωρ ). Τα φυτά αυτά προσαρμόστηκαν στο περιβάλλον και δημιουργήθηκε αυτό το μοναδικό είδος Δρυός το οποίο αναγνωρίσθηκε από την Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα το 1948/9 μετά από μελέτη και έρευνα του σπουδαίου Καθηγητή Ι. Κ. Παπαϊωάννου .Από τα παραπάνω ένα είναι το συμπέρασμα ότι η περιοχή που σήμερα βρίσκεται το Δάσος της Μοναδικής Παγκοσμίως Ευβοϊκής Δρυς/ Δρυός είναι το φημισμένο Τελέθριον είναι η χώρα των Ελλοπέων /Ελλόπων είναι η Ένδοξη Ιστιαία , αυτά είναι Βασικά Στοιχεία Ιστορικής Τεκμηρίωσης που δεν μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει . Η κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας είναι και βαριά και δοξασμένη , πολλά συγχαρητήρια σε όλους που διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση ,προτείνω να γίνει Ετήσιος Θεσμός με συμμετοχή και άλλων φορέων για την ανάδειξη - προβολή αυτού του Μοναδικού Δάσους , το οποίο δυστυχώς έχει υποβαθμισθεί μέσα στα πλαίσια παραχάραξης της Ιστορικής Διαδρομής της Βόρειας Εύβοιας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή