Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

3ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα - Κρυμμένο Μονοπάτι Καταρρακτών

 

 
 

Δύο χρόνια πριν, μια μικρή ομάδα νέων του χωριού ξεκινά δειλά την πρώτη Κυριακή του Απρίλη, μια διαδρομή μαγευτική μέσα στο δάσος των Παπάδων. 
Προορισμός: το Κρυμμένο Μονοπάτι των Καταρρακτών

Μια αξέχαστη εμπειρία ξύπνησε όλες τις αισθήσεις.
   Χρώματα, εικόνες, αρώματα, ήχοι του δάσους, των πουλιών, του νερού,  κεράσματα, γέλια, παρέες, χαρά ήταν για τους διψασμένους νέους μόνο η αρχή. 

Η εμπειρία γίνεται θεσμός και 112 συνολικά φίλοι φορούν τα ορειβατικά τους μποτάκια και ακολουθούν τους ντόπιους τον επόμενο Απρίλη, στο «2ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα» στο Κρυμμένο Μονοπάτι των Καταρρακτών
 στους Παπάδες Βόρειας Εύβοιας

Φέτος, ο θεσμός μεγαλώνει.
 
Σκοπός μας, να προσφέρουμε μια Εμπειρία Πεζοπορίας σε όλους τους επισκέπτες που θα βρεθούν μαζί μας, αναδεικνύοντας την φυσική ομορφιά και το παραδοσιακό στοιχείο της ξεχωριστής αυτής περιοχής. Οι επισκέπτες θα τύχουν της φιλοξενίας των ντόπιων με προσφορά δωρεάν εδεσμάτων τόσο κατά την αφετηρία (πρωϊνό) όσο και κατά το διάλειμμα και το τέλος της ημέρας όπου θα ακολουθήσει παραδοσιακό στρώσιμο με φαγητό στο καζάνι.
Η Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Λίμνης αγκαλιάζουν την προσπάθεια και 4 έμπειροι δασολόγοι θα παρέχουν περιβαλλοντική ενημέρωση κατά την διάρκεια της διαδρομής στους επισκέπτες που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 250.
Δυνατή η παρουσία και του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, τα μέλη του οποίου, μετά την περσινή περιορισμένη συμμετοχή τους στην πεζοπορία μας, φέτος αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν στους Παπάδες (Δασικό Χωριό) για να βρεθούν με πούλμαν μαζί μας από την προηγούμενη μέρα για να περιηγηθούν στα υπόλοιπα μονοπάτια που προσφέρονται στην περιοχή.
 
Προσκεκλημένοι στην δράση μας θα είναι και οι Πολιτιστικοί, Ορειβατικοί, Περιβαλλοντικοί και Εθελοντικοί φορείς καθώς και ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος της Εύβοιας/Β. Εύβοιας όπου θα λάβει όλη την απαραίτητη πληροφορία προκειμένου να αναδείξει την προσπάθειά αυτή.
 
Οι επισκέπτες μας, φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους τρίπτυχο περιηγητικό χάρτη της διαδρομής, με πληροφορίες για την περιοχή, τις παραδόσεις, τα έθιμα του χωριού και τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου καθώς και αναμνηστικά μπλουζάκια με αναφορά στην δράση.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων προσκαλεί όλους τους φίλους της φύσης και του χωριού να τον ακολουθήσουν στο "Κρυμμένο Μοναπάτι των Καταρρακτών" την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 με σημείο αφετηρίας το Δασικό Χωριό Παπάδων.

Καλή Αντάμωση

Μήκος Συνολικής Διαδρομής: 7 χλμ.
 
Εκτιμώμενη Διάρκεια Πεζοπορίας: 5 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος
 

 

2 σχόλια:

  1. καλημερα θα οργανωσετε καποια εκδρομη παλι παρομοια στο ιδιο μερος η στην κερασια για μανιταρια μεσα στο 2015 νοεμβρη δεκεμβρη η ιανουαριο 2016?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την περιοχή μας. Από ότι γνωρίζουμε δεν έχει ανακοινωθεί κάποια εκδήλωση. Πάντως το blogspot θα μεταφέρει το ενδιαφέρον σας στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παπάδων και σε περίπτωση που υπάρξει προγραμματισμός θα ενημερωθείτε σχετικά. Για την περιοχή της Κερασιάς δεν έχουμε ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή