Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

'Ελλειψη αγροτικών ιατρών στα Αγροτικά Ιατρεία ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΩΝ - Στελέχωση Κ.Υ. και Αγροτικών Ιατρείων με ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό.


(1)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

 (2)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΔΩΝ

(3)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑΣ

(4)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΧΛΑΔΙΟΥ

(5)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΤΣΙΚΙΑΣ
 

Προς:      κ. Δήμαρχο

Κοιν/ση:

1)      κ.κ. Αντιδημάρχους

2)      Κα Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

 
ΘΕΜΑ: Έλλειψη αγροτικών ιατρών στα Αγροτικά Ιατρεία ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΩΝ – Στελέχωση Κ.Υ. και Αγροτικών Ιατρείων με ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό.

 
Σας πληροφορούμε ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους μας είναι ανύπαρκτη εξαιτίας της παντελούς έλλειψης ιατρών στα ανωτέρω αγροτικά ιατρεία, με αποτέλεσμα να υφίστανται ανυπόφορη ταλαιπωρία και έξοδα, αφού μετακινούνται για την εξέτασή τους και τη συνταγογράφηση φαρμάκων στο Μαντούδι ή στην Ιστιαία και πολλές φορές αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικούς γιατρούς, λόγω της υποστελέχωσης και της πολύωρης αναμονής τους.

Δεν είναι δυνατόν το 1960 τα χωριά μας να είχαν ιατρούς και τη σημερινή εποχή να στερούνται τις παροχές υγείας που  επιτάσσει ρητά το Σύνταγμα της χώρας μας.

Παρακαλούμε θερμά για τη δυναμική παρέμβασή σας προς τους αρμόδιους φορείς, ώστε να σταματήσει επιτέλους η  αδιαφορία και απερήμωση της υπαίθρου εκ μέρους της Πολιτείας.

Συγκεκριμένα ζητούμε:

 α) την επαναφορά του καταργηθέντος νόμου, σύμφωνα με τον οποίο ήταν υποχρεωτική η υπηρεσία των ιατρών στα Αγροτικά Ιατρεία,

  β) την πλήρη στελέχωση των Κ.Υ. και των Αγροτικών Ιατρείων με ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό και την θέσπιση κινήτρων και

γ) τον εφοδιασμό τους με το αναγκαίο ιατρικό και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Επίσης παρακαλούμε το οξυμμένο θέμα της υγείας που ταλαιπωρεί τους κατοίκους μας να συζητηθεί διεξοδικά σε ιδιαίτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία να κληθούν να παρίστανται  και οι βουλευτές του Νομού μας  καθώς και τα ΜΜΕ, ώστε να αντιμετωπιστεί κατά το βέλτιστο  τρόπο και να απαιτηθεί από την Πολιτεία, η παροχή χωρίς προβλήματα, του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του εν λόγω κοινωνικού αγαθού.

18.01.2013

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου