Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Μοναδική Εμπειρία Πεζοπορίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παπάδων στο 3 ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα - Κρυμμένο Μονοπάτι Καταρρακτών




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μοναδική Εμπειρία Πεζοπορίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παπάδων Β. Εύβοιας στο 3ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα - Κρυμμένο Μονοπάτι Καταρρακτών

ΠΑΠΑΔΕΣ  26 Απριλίου, 2015 - Με επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες, πραγματοποιήθηκε το 3ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα -Κρυμμένο Μονοπάτι Καταρρακτών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παπάδων Β. Εύβοιας με σημείο αφετηρίας τη θέση Κρύα Βρύση Παπάδων (Δασικό Χωριό). Πάνω από 240 πεζοπόροι μεταξύ των οποίων κάτοικοι, φίλοι του χωριού και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής έως την Κρήτη και Ρόδο, διέσχισαν ακόμα και με ιμάντες το Φαράγγι των Παπάδων, έζησαν την περιπέτεια και μαγεύτηκαν από τους Καταρράκτες της ξεχωριστής αυτής διαδρομής.

Σύλλογοι μεταξύ των οποίων ο ΕΟΣ Χαλκίδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενώ την περιβαλλοντική και πολιτιστική δράση χαιρέτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου στην γενέτειρα του τους Παπάδες, δηλώνοντας: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας για μια τόσο ξεχωριστή πρωτοβουλία σαν την σημερινή, εδώ στη γη που μεγάλωσα. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να αποτελέσουν ερέθισμα και παράδειγμα προς μίμηση για να ακολουθήσουν και άλλες πολλές που να αναδεικνύουν το φυσικό κάλος της Βόρειας Εύβοιας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη που της αξίζει".

Ως συνδιοργανωτής, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Κοντζιά, ο οποίος συμμετείχε στην διαδρομή και δήλωσε: "Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, στηρίζει δυναμικά δραστηριότητες που προάγουν τον εναλλακτικό τουρισμό μιας και για την ανάπτυξη του, δύο είναι οι παράμετροι: Πρώτον, το φυσικό περιβάλλον το οποίο αποτελεί την σπουδαιότερη προίκα της Βόρειας Εύβοιας και δεύτερον, η ακούραστη συμμετοχή και συμβολή ανθρώπινου δυναμικού (Σύλλογοι, Φορείς) όπως τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπάδων, τα οποία πραγματοποίησαν μια εξαιρετική διοργάνωση".

Στόχος του Συλλόγου ήταν να προσφέρει μια Εμπειρία Πεζοπορίας σε όλους τους επισκέπτες που παραβρέθηκαν, αναδεικνύοντας την φυσική ομορφιά και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της ορεινής περιοχής. Δωρεάν συμμετοχή, εδέσματα, "παραδοσιακό στρώσιμο" με καζάνι και μουσική με πανοραμική θέα το Αιγαίο και τις Σποράδες, περίμεναν τους πεζοπόρους στο τέλος, ενώ το πρωί παρέλαβαν τρίπτυχο περιηγητικό χάρτη της διαδρομής, με πληροφορίες για την περιοχή, τις παραδόσεις/έθιμα του χωριού και τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου καθώς και αναμνηστικά μπλουζάκια με αναφορά στον θεσμό. Η Διεύθυνση Δασών-Δασαρχείο Λίμνης και ο κ. Σπύρος Ζίγκηρης αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, έμπειροι δασολόγοι παρείχαν περιβαλλοντική ενημέρωση κατά την διάρκεια της διαδρομής στους επισκέπτες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων ανανεώνει το ραντεβού και προσκαλεί όλους τους φίλους της φύσης και του χωριού να τον ακολουθήσουν στο "Κρυμμένο Μοναπάτι των Καταρρακτών"
στο 4ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα 2016.

Καλή Αντάμωση

C:\Users\georgia\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\final.jpg

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της δράσης:

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Ν. Εύβοιας για το πρόγραμμα πρόληψης λαθροϋλοτομιώνhttp://www.forest.gr/ylh/sites/all/themes/ylh/logo.png


 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ                                  ΧΑΛΚΙΔΑΣ  
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ            ΛΙΜΝΗΣ               
                   
  • την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό για την αμέριστη συμπαράσταση
  • όλους τους εθελοντές και κάτοικους που πρόσφεραν ανιδιοτελώς τον χρόνο τους
  • όλους τους ανώνυμους Υποστηρικτές για τις ευγενικές χορηγίες τους

Προφίλ Πολιτιστικού Συλλόγου Παπάδων:
Πάνω από ένα τρίτο αιώνα ζωής, προσφοράς και δημιουργίας συμπλήρωνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων φέτος, διαδραματίζοντας όλα αυτά τα χρόνια κυρίαρχο ρόλο στην πρόοδο και ανάπτυξη του χωριού, αριθμώντας πάνω από 200 μέλη συνολικά. Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου ήταν δύσκολα, αλλά με το μεράκι των ανθρώπων που τον πλαισίωσαν δεν άργησε να αναδείξει το έργο του τόσο σε ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό επίπεδο όσο και σε δημιουργία δομών "παρακαταθήκη" για το τόπο. Από την ίδρυσή του (Δεκέμβριος 1979) ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα διοργανώνοντας 3ημερα εκδηλώσεων (συναυλίες, εκθέσεις), δενδροφυτεύσεις , εκδρομές, θεατρικά δρώμενα κ.α. ενώ έργο ορόσημο αποτελεί η 1η και 2η ανάπλαση της κεντρικής Πλατείας του χωριού συμβάλλοντας στον εξωραϊσμό του. Χάρις στο όραμα που συνεχίζει να διακρίνει τα μέλη του για την συνεχή ανάδειξη και αναβάθμιση της ξεχωριστής περιοχής τους, ο Σύλλογος αναλαμβάνει την διοργάνωση της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής δράσης "Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα" και καλεί όλους τους φίλους της φύσης και των Παπάδων να τον ακολουθήσουν στο "Κρυμμένο Μοναπάτι των Καταρρακτών".

 Βίντεο Δράσης: https://www.youtube.com/watch?v=0ZFY_Z9YRVE&feature=youtu.be

Στις παρακάτω σελίδες είναι διαθέσιμα όλα τα τελευταία νέα και οι  λεπτομέρειες για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παπάδων και τις δράσεις του
File:F icon.svg  Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων (ομάδα)
File:F icon.svgΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΑ ΛYΚΟΣΑΝΙΔΑ-ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ - ΠΑΠΑΔΕΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ. (ομάδα)
File:F icon.svg3o Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα-Κρυμμένο Μονοπάτι Καταρρακτών (εκδήλωση)


Για περισσότερες πληροφορίες:
Γωγώ Πασσά - Αφένδρα
Ομάδα Συντονισμού Πεζοπορίας "Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα-Κρυμμένο Μονοπάτι Καταρρακτών"
Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων
------------------------------------------
phone : +30 2221 30 6928  mobile 1: +30 6972 83 5963  mobile 2 (whats up): +30 6978 73 0871   email :






Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

3ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα - Κρυμμένο Μονοπάτι Καταρρακτών

 

 
 

Δύο χρόνια πριν, μια μικρή ομάδα νέων του χωριού ξεκινά δειλά την πρώτη Κυριακή του Απρίλη, μια διαδρομή μαγευτική μέσα στο δάσος των Παπάδων. 
Προορισμός: το Κρυμμένο Μονοπάτι των Καταρρακτών

Μια αξέχαστη εμπειρία ξύπνησε όλες τις αισθήσεις.
   Χρώματα, εικόνες, αρώματα, ήχοι του δάσους, των πουλιών, του νερού,  κεράσματα, γέλια, παρέες, χαρά ήταν για τους διψασμένους νέους μόνο η αρχή. 

Η εμπειρία γίνεται θεσμός και 112 συνολικά φίλοι φορούν τα ορειβατικά τους μποτάκια και ακολουθούν τους ντόπιους τον επόμενο Απρίλη, στο «2ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα» στο Κρυμμένο Μονοπάτι των Καταρρακτών
 στους Παπάδες Βόρειας Εύβοιας

Φέτος, ο θεσμός μεγαλώνει.
 
Σκοπός μας, να προσφέρουμε μια Εμπειρία Πεζοπορίας σε όλους τους επισκέπτες που θα βρεθούν μαζί μας, αναδεικνύοντας την φυσική ομορφιά και το παραδοσιακό στοιχείο της ξεχωριστής αυτής περιοχής. Οι επισκέπτες θα τύχουν της φιλοξενίας των ντόπιων με προσφορά δωρεάν εδεσμάτων τόσο κατά την αφετηρία (πρωϊνό) όσο και κατά το διάλειμμα και το τέλος της ημέρας όπου θα ακολουθήσει παραδοσιακό στρώσιμο με φαγητό στο καζάνι.
Η Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Λίμνης αγκαλιάζουν την προσπάθεια και 4 έμπειροι δασολόγοι θα παρέχουν περιβαλλοντική ενημέρωση κατά την διάρκεια της διαδρομής στους επισκέπτες που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 250.
Δυνατή η παρουσία και του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, τα μέλη του οποίου, μετά την περσινή περιορισμένη συμμετοχή τους στην πεζοπορία μας, φέτος αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν στους Παπάδες (Δασικό Χωριό) για να βρεθούν με πούλμαν μαζί μας από την προηγούμενη μέρα για να περιηγηθούν στα υπόλοιπα μονοπάτια που προσφέρονται στην περιοχή.
 
Προσκεκλημένοι στην δράση μας θα είναι και οι Πολιτιστικοί, Ορειβατικοί, Περιβαλλοντικοί και Εθελοντικοί φορείς καθώς και ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος της Εύβοιας/Β. Εύβοιας όπου θα λάβει όλη την απαραίτητη πληροφορία προκειμένου να αναδείξει την προσπάθειά αυτή.
 
Οι επισκέπτες μας, φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους τρίπτυχο περιηγητικό χάρτη της διαδρομής, με πληροφορίες για την περιοχή, τις παραδόσεις, τα έθιμα του χωριού και τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου καθώς και αναμνηστικά μπλουζάκια με αναφορά στην δράση.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων προσκαλεί όλους τους φίλους της φύσης και του χωριού να τον ακολουθήσουν στο "Κρυμμένο Μοναπάτι των Καταρρακτών" την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 με σημείο αφετηρίας το Δασικό Χωριό Παπάδων.

Καλή Αντάμωση

Μήκος Συνολικής Διαδρομής: 7 χλμ.
 
Εκτιμώμενη Διάρκεια Πεζοπορίας: 5 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος