Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Δεύτερη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου ,,Bazaar δώρων,, για την ενίσχυση της διδασκαλίας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Παπάδων



Με πρωτοβουλία της κας Ελένης Ευσταθίου και τη στήριξη των γονιών των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου,  διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά  Χριστουγεννιάτικο ,,Bazaar δώρων,, για την αγορά εκπαιδευτικού υλικού προς ενίσχυση της διδασκαλίας τους.
Τα δώρα είναι εντυπωσιακά και χειροποίητα, όπως:
-       Σακουλάκια υφασμάτινα με αρωματικά βότανα από την αγροτική και δασική περιοχή των Παπάδων

-       Σαπούνια παρασκευασμένα με παραδοσιακό τρόπο υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της κας Μαρίας συζ. Γεωργίου Ευσταθίου

-       Ημερολόγια 2015 χειροποίητα και διακοσμημένα με ντόπια υλικά  
 
Πληροφορηθήκαμε ότι τα παραπάνω υπέροχα δώρα, εκτός του τοπικού ενδιαφέροντος, ταξιδεύουν σε αρκετές περιοχές ακόμη και σε χώρες του εξωτερικού, αφού τα προμηθεύονται μετανάστες καταγόμενοι από το χωριό μας ή αποστέλλονται σε αυτούς από φίλους και συγγενικά πρόσωπα.
Το blogspot επικροτεί την πρωτοβουλία και την προσπάθεια αυτή και απευθύνει έκκληση προς τους φίλους και αναγνώστες του, για τη σχετική στήριξη με την αγορά των δώρων.
Περισσότερες πληροφορίες για τα δώρα και το κόστος προμήθειας στην κα Ελένη Ευσταθίου.


 

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Κτιριακά απομεινάρια και χαλάσματα του χωριού Στράφοι

Κάτω από το βάρος της συγκινησιακής φόρτισης και των αρνητικών συναισθημάτων, παραθέτουμε τις φωτογραφίες που πρόσφατα κατέγραψε ο φακός του blogspot στο χωριό Στράφοι, που πριν το έτος 1990 έσφυζε από ζωή και σήμερα ερημώνεται..., ελπίζοντας οι αρμόδιοι παράγοντες των δημόσιων και δημοτικών φορέων να λάβουν κάποια μέτρα για την αναγέννησή του...










 

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Συνέχιση εργασιών αρμολόγησης πέτρας του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου


Με τη χορηγία του εξαίρετου γιατρού μας Νίκου Μπέσια συνεχίστηκαν οι εργασίες αρμολόγησης πέτρας της βορεινής πλευράς του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου.

Ο Πρόεδρος και οι κάτοικοι του χωριού μας εκφράζουν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους προς τον ανωτέρω χορηγό, ο οποίος πέραν της παροχής των ιατρικών υπηρεσιών του προς τους πάσχοντες, συμμετέχει ενεργά και στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο μας.

Η πρωτοβουλία του αυτή, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η χώρα μας μαστίζεται από την οικονομική ύφεση, μας δημιουργεί αισιοδοξία και μας ενθαρρύνει  να συνεχίσουμε τη δράση μας για την αποπεράτωση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα για το χωριό μας και θα συντείνει στην ανάκτηση και διατήρηση της παραδοσιακής φυσιογνωμίας του.
 







Αεροφωτογραφίες του χωριού από τη βαρυχειμωνιά του Μαρτίου 1987


Ευχαριστούμε τον Γιάννη Φαφούτη, φωτογράφο - λαογράφο - συγγραφέα, για την χορήγηση των παρακάτω αεροφωτογραφιών που έλαβε υπό ελικοπτέρου, που είχε προσεγγίσει το χωριό μας για την παροχή βοήθειας, κατά τη βαρυχειμωνιά του Μαρτίου 1987, η οποία θεωρείται ως η μεγαλύτερη σε χιονόπτωση κατά τα τελευταία 100 χρόνια.