Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Εορτασμός εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940


     Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και  στο χωριό μας η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.
     Αφού τελέστηκε δοξολογία στην εκκλησία του Ιερού Ναού Κοίμηση της Θεοτόκου,  από τον εφημέριο και τον καλίφωνο ψάλτη Κων/νο Αρβανίτη, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από τον Πρόεδρο του χωριού  Γεώργιο Αντωνίου και  τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, που  η επανεμφάνισή τους, ύστερα από δεκαετή απουσία, προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας...













---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευχαριστούμε την Ελένη Ευσταθίου για τη λήψη και αποστολή των φωτογραφιών
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Επαναλειτουργία Δημοτικού Σχολείου Παπάδων



 
 
Κατόπιν ενεργειών του Προέδρου του χωριού μας κ. Γεωργίου Αντωνίου και μετά από καθολικό αίτημα των γονέων των μαθητών, εγκρίθηκε με  την από 26-9-2013 απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου, η επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Παπάδων, ύστερα από παύση δέκα (10) ετών.
 
Το σχολείο θα λειτουργεί ως παράρτημα του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Άννας.
 
Την 25-10-2013, ημέρα Παρασκευή,  έγινε τελετή αγιασμού από τον εφημέριο του χωριού μας, παρουσία της δ/ντριας του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Άννας και της δασκάλας του Δημοτικού Σχολείου Παπάδων. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαντωνίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τζαχρήστος, ο Πρόεδρος του χωριού μας κ. Αντωνίου και οι γονείς των μαθητών.
 
Η επαναλειτουργία του έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για μας, γιατί συνδυάζεται αφενός μεν με την αναγέννηση ενός σχολικού κυττάρου μάθησης των γραμμάτων και αφετέρου με την αναζωογόνηση του χωριού μας, που σημειωτέον κατά την τελευταία δεκαετία είχε περιέλθει σε κατάσταση υποβάθμισης και ερήμωσης.
 
Η Ομάδα Εθελοντών, η οποία πέρυσι ανέλαβε πρωτοβουλία, με την υποστήριξη των κατοίκων, για τη συντήρηση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Παπάδων, θα είναι αρωγός στη λειτουργία του με την αφιλοκερδή παροχή των υπηρεσιών της.
 
Θερμές ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου και σε όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν στην επαναλειτουργία του σχολείου καθώς και πολλές ευχές για καλή σχολική χρονιά.



























 





































--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευχαριστούμε πολύ την ιατρό Μελίνα Μήλου και τον Κων/νο Ευσταθίου για τη λήψη και αποστολή των φωτογραφιών
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------